Gaan jullie trouwen en zijn er kinderen bij jullie bruiloft aanwezig? Hier 7 tips om ze te vermaken!

Wat zijn bruiloften met kinderen toch leuk, ik houd er echt van. De blik in hun ogen als ze voor de eerste keer het bruidspaar zien, hoe ze lekker spelen in hun mooie kleren en hun enthousiasme als de taart er is.
Kinderen zorgen altijd voor spontane foto's en leuke momenten, of het nu jullie eigen kinderen zijn of die van de gasten. Ze zijn altijd heerlijk zichzelf en schamen zich niet om te gapen tijdens de ceremonie.

Maar hoe zorg je er nou voor dat de kinderen jullie grote dag net zo leuk vinden als jullie zelf?
Vooral als de kinderen verschillen in leeftijd is dit soms even puzzelen, daarom hieronder een aantal tips.

 

1. Locatie:
Als jullie op zoek gaan naar een locatie is het handig om te weten hoe veel gasten jullie hebben. Zijn er veel kinderen bij, dan is het goed om daar rekening mee te houden. Vooral locaties waar ze buiten kunnen spelen en lekker kunnen rennen is ideaal voor kinderen. Zullen ze er de hele dag bij zijn of alleen een deel van de dag? Als de aller kleinste er de hele dag bij zijn is het slim om erop te letten of een locatie ook een aparte ruimte heeft waar de kleintjes kunnen slapen.
PC_byRachelleStoffels_190614_417.jpgPC_byRachelleStoffels_190614_471.jpg

2. Things to do:
Spelletjes zijn altijd een goed idee om kinderen mee te vermaken. Een pak kleurpotloden en een kleurboek zijn vaak al garantie voor een half uur speelplezier. Maar zet er ook twister bij, of een spel waarbij ze wat actiever kunnen zijn. Zo kunnen ze hun energie kwijt en vermaken ze zichzelf goed. Je kunt er ook nog een grote tap met lekkere limonade bij zetten en de kinderen vermaken zich prima.

3. Zoete tafel:
Naast de bruidstaart kun je ook een sweet table maken. Dit kan voor volwassenen, maar ook perfect voor kinderen. Een tafel met allerlei lekkers en zoets waar ze zelf van kunnen pakken, voor kinderen het walhalla. Al zie je ook regelmatig volwassenen langs deze tafel lopen😉
Als variatie hierop kun je ook kinderen zelf hun lekkers laten versieren, cupcakes of donuts zijn altijd een goed idee om te decoreren.
_byRachelleStoffels_190622_4.jpgPC_byRachelleStoffels_190614_501.jpg

3. Eigen plekje:
Hoe leuk is het als je een leuk ingericht plekje hebt, speciaal voor de kinderen om te spelen. Als je alle spelletjes hier neerlegt kunnen ze zich hier de hele dag vermaken. Denk hierbij aan een tent of tipi, een ballenbak of een eigen speelkamer.

4. Oppas:

Ik heb het al op een aantal bruiloften gezien, en het is echt fantastisch! Iemand die er speciaal is om de hele dag op de kinderen te letten. Zo kunnen de kinderen de hele dag spelen en krijgen ze alle aandacht die ze willen, en kun je als ouders ook van de bruiloft genieten.
Dit kan iemand zijn die je al kent, maar je kunt ook een nanny hiervoor inhuren. Ook tijdens de ceremonie is het heel fijn dat als een kleintje er even geen zin in heeft iemand even met de kleine weg kan gaan om hem/haar gerust te stellen.
TA_byRachelleStoffels_190706_85.jpg

5. Betrek ze erbij:

Voor kinderen is het het allerleukste als ze bij de bruiloft betrokken worden. Als zij ook een speciale taak krijgen tijdens deze grote dag.
Dit kan zijn dat ze bruidsmeisje/jongentje mogen zijn, ze met de hamer mogen slaan om het huwelijk te voltrekken of dat ze een stukje hebben ingestudeerd voor jullie die ze mogen uitvoeren. Als jullie eigen kinderen bij de bruiloft zijn is het ook heel leuk als ze ook mogen tekenen voor jullie huwelijk. Hiervoor heeft de babs vaak een kinderakte die ze mogen tekenen.

6. Camera's:
Als fotograaf merk ik elke keer weer dat kinderen het heel interessant vinden om mee te kijken met het maken van een foto. Het liefst willen ze elke keer zelf ook foto’s maken. Tot ik laatst op een bruiloft was waar ze dit heel leuk hadden samengebracht. Ze hadden wegwerpcamera’s voor de kinderen! Met daarbij leuke opdrachten van dingen om te fotograferen. Als beloning krijgen ze dan bijvoorbeeld een extra snoepje.
Voor jullie ook extra leuk, want als de de foto’s eenmaal hebt laten ontwikkelen is het voor jullie ook een verrassing wat je te zien krijgt. anuit hun eigen lage perspectief krijg je hele leuk en verrassende beelden.
AH_byRachelleStoffels_200820_270.jpgPC_byRachelleStoffels_190614_63.jpg

7. Enjoy!:
Een beetje voor de hand liggend misschien, maar stiekem wel het allerbelangrijkste.
Geniet van jullie dag! Maak je niet druk om de kleren die vies worden of als ze even op ontdekking uit willen tijdens de ceremonie, laat ze lekker gaan. Als jullie ontspannen zijn en genieten dan zullen de kleintjes dat ook doen.
p.s. de momenten die niet gepland zijn, zijn voor de foto juist het leukste😉